Spørgsmål?

HVAD ER ADVENTURE RACING?

Adventure Racing er eventyr på tid.

Deltagere konkurrerer i hold a 3-4 personer på tværs af en lang række discipliner, hvor kort og kompas spiller en vigtig rolle i de fleste.
Traditionelt består de største dele af løbet af trailløb, orientering, mountainbiking, kano/kajak og lidt rebaktiviteter. Men man vil også ofte støde på svømmepassager, klatring, rapelling, rafting, skydning, inline eller noget helt andet.

Èn af hovedpointerne i Adventure Race er at man ikke kender løbets indhold før start. Man skal være alsidig og forberedt på hvad som helst.

HVAD ER YETI?

Yeti er navnet på den mytiske “Afskyelige Snemand”, som ifølge rygter bor alene i Himalayabjergene og overlever i det brutale klima – i bare tæer!

Det er også navnet på verdens letteste dunjakker, soveposer og luftmadresser. En producent der belejligt nok også ligger i Silkeborg. Og er den perfekte sponsor for et ambitiøst Adventure Race.

HVAD ER YACS?

YACS er forkortesen for Yeti Adventure Challenge Silkeborg.

Siden 2005, har Silkeborg Orienteringsklub arrangeret et af Danmarks med populære Adventure Races. I 2015 slog de pjalterne sammen med Yeti og nogle professionelle eventarrangører for at gøre løbet og sporten mere synlig for omverdenen.

Med en stor fælles indsats, har en gruppe af entusiastiske arrangører omdannet løbet til det ubestridt største Adventure Race i Danmark med tusindvis af tilskuere, som ellers kan være vanskelige at lokke til netop denne type sportsgren.

Tidligere deltagere tæller blandt andet Kronprins Frederik og Team Seagate med Nathan Fa’avae, som nu er officiel ambassadør og konsulent på løbet.

 

HVAD ER ARES?

ARES står for ’European Series of Adventure Racing’, og er dem som skaber muligheden for at de bedste hold i Europa kan konkurrere på tværs af landegrænser og terræn, for at blive kåret til Europas bedste Adventure Racers.

YACS er det første løb i Danmark nogensinde som er en del af ARES

 

HVAD SKAL JEG MEDBRINGE

Du skal medbringe en mountainbike, en hjelm og et kompas. Derudover bør du medbringe hvad du skal have på, samt mad og drikke du vil indtage under løbet.

Af sikkerhedsmæssige årsager skal hvert hold også bringe førstehjælpsudstyr og en mobiltelefon.

En komplet liste af udstyr vil blive sendt til alle deltagere før løbet og den kan indeholde yderligere grej der skal bruges til løbet. Dog vil arrangørerne som hovedregel sørge for at stille de nødvendige redskaber til rådighed i forbindelse med de forskellige opgaver.

 

 

HVAD KAN VI VINDE?

TOP 3 på EuroSeries distancen kan se frem til at dele en kontant præmiesum på 10.000 EUR!

Udover kontanter vil TOP 3 i alle kategorier og distancer kunne se frem til lækre outdoor produkter for over 30.000 euro i alt.

 

HVAD KOSTER DET AT DELTAGE?

EuroSeries (40h+) distancen koster 995 euro for et hold a fire. Tilmelder I jer før 15. juni er prisen kun 895.

Challenge (8h+) distancen koster 1800 for et 3 personers hold. Tilmelder I jer før 15. juni er prisen kun 1500.

Fighter (4h+) distancen koster 1500 for et 3 personers hold. Tilmelder I jer før 15. juni er prisen kun 1200.

 

OTHER QUESTIONS:

Don’t hesitate to contact us

yetiacsilkeborg@gmail.dk

float-icon-mail